Vi i klass 6 på Ängaskolan i Ystad bloggar för att föräldrar, släktingar, kompisar och resten av världen
ska få ta del av vad vi lär oss. Vi bloggar också för att skapa kommunikation med omvärlden,
förmedla vårt kunskapande och för att det gör skolan ännu mera meningsfull och utmanande.
Lär av oss och låt blommorna på kunskapsängen blomma!

torsdag 27 september 2012


Rymdsaga
Det var en gång en rymdhund som åkte ett flygande tefat. Den åkte till hundplaneten.När hunden landat mötte den ett rosa tefat och där i satt en rymdvarelse och dem blev kompisar. De lekte kull på lekplatsen. Sedan gick de till bageriet och hade picknick i rymdparken. Sedan hoppade de över till godisplaneten och köpte  godis. Sedan satte de sig på en bänk och åt sitt godis och sedan gick de till en backe och lekte ännu mera kull. Därefter hittade dem  ett fint hus som de ville bo i och så leve de lyckliga i alla sina dagar i det fina, fina huset.




Vampyrplaneten



Det var en gång en rymdvampyr.  Då kom en människa och då sa vampyren:
-Välkommen främling till vampyrplaneten.
-Tack, sa människan.  Människan gick ut till skogen och sen hände något. Vampyren kom till ett barn som gick i skogen och vampyren bet barnet i halsen och då så blev barnet en vampyr.
Sen kom en till männsika men han hade vitlök.
Där efter kom vampyren till gubben med vitlök.
Vampyren flög mot gubben men gubben klarade sig med vitlök. Sen gick vampyrbarnet och letade efter vampyren  men vampyren var listig så han gömde. Vampyrbarnet hittade vampyren som hade gömt sig i en koja. Sedan blev de kompisar.
Det var en gång på spökplaneten. Där bor en stor rymdvarelse som har 10 ögon och 20 armar och är grön. Han är rymdens härskare. Då kom en annan stor rymdvarelse. Dombörjade bråka. Den snälla rymdvarelsen rymde till jorden.Alla barn började skrika. Då kommer polisen. Sen rymde den snälla rymdvarelsen till månen. 

vDen fina festen

Det var en gång två rymdvarelse. Dom bodde på glassplaneten. Dom var två kompisar. Den ena hade röd näsa och en hel grön kropp. Den andra hade blå näsa och lila kropp.  Dom lekte tillsammans. Dom åt glass.
Dom var två knäppa kompisar. Dom såg en krokodil från krokodil planeten. Han hette Kroko. Kroko hade rosa händer,  vit kropp, lilla huvud och blå svan och dom börja leka tillsammans. Sen såg de en fest mitt  emot. Dom gick dit. Det var en massa djur som festade. Dom åt popcorn och dansade och hade jättekul. Det var en stor lada och det var en stor regnbåge över ladan.
- Ska vi gå in? sa Kroko.
Dom bjöd på popcorn och frågade om dom ville stanna och ha kul. Det ville de gärna.
Dom bjöd på en massa glass. När festen var slut fick dom skjuts hem. Kroko fick sova över hos dom snälla rymd varelserna.