Vi i klass 6 på Ängaskolan i Ystad bloggar för att föräldrar, släktingar, kompisar och resten av världen
ska få ta del av vad vi lär oss. Vi bloggar också för att skapa kommunikation med omvärlden,
förmedla vårt kunskapande och för att det gör skolan ännu mera meningsfull och utmanande.
Lär av oss och låt blommorna på kunskapsängen blomma!

fredag 7 december 2012

Grillningen

Vi var på Marietorp. Vi grillade korv med bröd. Det var jättegott! Ni skulle smakat Es och mina grillade morötter och päron.
RECEPT PÅ GRILLADE PÄRON
Vi fick doppa dom i vatten ibland för dom inte skulle bli brända. Det smakade faktiskt gott. Om ni testar det så  lägg det på grillen. Sen väntar du en liten stund. Sen doppar du det i vatten. Sen väntar du igen om och om igen. Sen så när du tycker de är brända så doppa de igen sen så lägger du dom på grillen. Sen när dom ser klara ut så tar du upp dem och smakar lite. Dom ser lite anorlunda ut men om ni vill kan ni skala dom istället för att ta bit.  Iallafall så var det jätteroligt att grilla och vara ute på Marietorp.
RECEPT PÅ GRILLADE MORÖTTER
Man tar någa stycken morötter och lägger dom på grillen. Innan ni lägger på dom på grillen ta och öppna en tändsticka och tänd grillen. Sen ska ni inte lägga dom i vatten men ni kan skala dom men om dom blir för brända så lägg dom i vatten. Men det ska nog inte behövas. Men annars gör dom som man gör på receptet på päronen. Jag lovar  att det kommer bli jättegott och det är jättkul på Marietorp!

Grillning

Vi var på Marietorp. Vi grillade korv med bröd. S och jag, vi grillade morötter och päron. Det var jättekul men inte så gott. Hon som var där hette Caroline. Hon var snäll. Recept på grillade päron. Först skalar du päronen och sen lägger du dom på grillen och vänder dem lite då och då och i melan åt doppar  du dem i vatten. Sen är de färdiga. Recept på grillade morötter. Man tar några stycken morötter och lägger dem på grillen och vänder dem ibland. Sen har du en fin middag med  grillade päron och morötter.

Lek i skogen på Marietorp

I skogen lekte jag M V 3. I skogen såg vi en fasan. Skogen var stor och det var många träd. Vi såg en ekorre som klättrade.            

Lek i skogen

På Marietorp lekte jag med E, J, A och N och fler.  Jag kan inte komma på några fler och vi såg en fasan.

Glögg

Vi har varit på Marietorp. Vi gjorde glögg. Nu kommer receptet. Vatten, vinbärssaft, äpplesaft, socker,
kanelstänger, kardemumma och nejlikor.

Dans kring granen

Vi har varit på Marietorp. Det var roligt att vara på Marietorp.
Vi dansade runt granen. Vi dansade Räven raskar över isen.

Dansa kring granen

Vi var på Marietorp och det var jättekul!

Fågelgodis

En gång åkte klass 2 buss till Marietorp. Där delade vi oss i 3 grupper som gjorde fågelgodis. Vi använde spritkök och former.
   

Krabbelurer

Vi var på Mariatorp.
På Mariatorp bakade vi krabbelurer med saffran i. Vi satte degen på en stor platta som hette Murika.
Krabbelurerna var bruna och gula och runda.
Det smakade saffran och det var gott.