Vi i klass 6 på Ängaskolan i Ystad bloggar för att föräldrar, släktingar, kompisar och resten av världen
ska få ta del av vad vi lär oss. Vi bloggar också för att skapa kommunikation med omvärlden,
förmedla vårt kunskapande och för att det gör skolan ännu mera meningsfull och utmanande.
Lär av oss och låt blommorna på kunskapsängen blomma!

tisdag 2 oktober 2012



Rymdhistorien

Det var en gång en Halloweenplanet. Där det svävade runt häxor. Då kom en häxa .
Vi gick in i ett det svarta hålet .Då kom vi till en regnbåge. Sen så träffade vi en regbågsfe. Då fick vi åka på regnbågen. Sen åkte vi till godisplaneten.  Vi proppade i oss godis.
Sen kom ett godismonster. Då gick vi in i en papperskorg. På planeten fanns massor av paketer.
Då kom någon med tårta. Då gick vi in i tårtan. Då kom det svarta hålet igen. Där var det  halloween. Vi gick vi in i  rymdraketen och sedan åkte vi hem. Slut för i  dag.


författare: IsCy, AlNa
 

En tårta med åtta våningar!

De fyra barnen och Superman

Det var en gång fyra barn som byggde en rymdraket som åkte till planeten Skreklikus och ville titta lite hur där såg ut. De landade och då mötte de ett farligt monster. De kom undan men en av dom dog nästan. Sen åkte de till Saturnus. Då följde monstret med och drog av motorn.  De fyra barnen hoppade ner på planeten Krypto och träffade Superman. Superman såg det onda monstret som kom och slog honom. Det onda monstret flög iväg. Men innan han flög iväg så gav han sitt skinn till det ena barnet som var minst. Superman blev arg och trodde att den lilla pojken var det onda monstret så han drog ner pojkens byxor och såg att han hade supermankalsonger på sig.  
- Ojdå, sa han.
- Höre du! På min planet är superman poppis, sa han. Sen så började planeten att gunga och då kom ET. Och dom hoppade upp i hans cykelkorg och flög till jorden. Och Krypto sprängdes och Superman flög till Mars och barnen kom hem igen och snart var det dags för ett nytt äventyr. Sagan slut med ett swich......



författare Jojö och mali             




Den goda planeten McDonalds

R2-D2 och Slajmis kom från hyperrymd i vars en starfighter. Så gick dom in på sitt jobb. Så kom det in onda droider men Jedi dödade droiderna. Och alla jediriddarna fick vars en hamburgare och vars en
Cocacola .Sen tog dom varsin fanta . Sen när
dom tänkte åka hem kom en massa Sith Lorders
och en massa droidekor. Först dödade alla jediriddarna droidekorna. Sen kom det en hel bataljon Droider av alla sorter. Sen när dom dödade några så var det 200 droider kvar. Sen var det 150 droider kvar. Sen 112. Sen kom det två bataljoner droider till och en bataljon kloner. Sen
blev det en stor strid. Då var det bara en klon, två jediriddare och en droid kvar. Sen var
droiden död och då var det fred i galaxen.

Författare: PeRu, HoRi










Rymdsagan
Det var en gång en rymdvarelse som hette Kokobingbong. Om några dagar kom fyra rymdvarelser till den gröna planeten. Tre dog för att där kom en komet. Då var det bara två kvar. Dom är gröna och dom bor på en grön planet. Den heter Gröna planeten. Den ena rymdvarelsen har 100 tänder och 580 taggar på ryggen. Den andre är blå.
Kokobingbong blir vän med dom.
James Camerons
avatar

En gång var det en gubbe som hette Jack Suly. Han var handikappad och han var en militär. Han och några militärer landade på planeten K12. Då gick han till en gubbe och han la Jack i en maskin och han blev en Jack Suly- avatar. Han blev blå och sen rymde han från deras laboratorium och sen fick han sova i ett litet hus. När hanvaknade  gick han med sina vänner in i en helikopter. Helikoptern flög iväg och landade på ett berg. Sen Jack Suly-avataren vilse och
sen mötte han en stor rymdvarelse och sen hoppade han ner från ett stort berg  och där var hav och sen simmade han. Och nu mötte han en robot och roboten fick tre pilbågar i hjärtat.  Jack Suly-avataren  blev Jack Suly-människan igen.  Han fick ingen luft men han blev räddad av en rymdvarelse. Då blev han avatar för alltid.


Sagan om de två monsterna
Det var en gång två världar som hade vars en art av monster. Den ena arten hade två vingar och två ögon.Och den andra sorten hade fyra ögon och tre spetsar på dödens vingar. Och en av varje sort träffades en dag. Och dem två blev vänner.
Då såg dem en annan liten planet som hette jorden.
De blev vänner med dom som bodde på jorden.
När dem kom fram blev de förvånade för att det var inte fint när dem kom dit .För deras fiender hade varit där. Så de tänkte fixa till jorden.
Men hur mycket de än försökte så kom det alltid onda tillbaka. De onda sprängde sin egen hemplanet.
De goda blev arga och sprängde de ondas hemplanet.
DÅ  blev det krig och de onda vann..........inte!
Och sen byggde de goda nya planeter av de ondas delar.
Och sen blev det fest för alla arter i universum. Det blev fred i universum.



Tretton våningar.. hur ska detta gå?

Åtta våningar!

Full aktivitet på mattelektionen!

Roligt att räkna!

Det var jätteenkelt!

Nu blev det riktigt svårt! Hur skriver man tiomiljoneråttahundra?

Svåra tal är kul!

Lätt som en plätt!

Roligt!

Fyra våningar var lite svårare!

Nu blev riktigt svår!

Kul att bygga pyramider!

Här tillverkas det mattepyramider.