Vi i klass 6 på Ängaskolan i Ystad bloggar för att föräldrar, släktingar, kompisar och resten av världen
ska få ta del av vad vi lär oss. Vi bloggar också för att skapa kommunikation med omvärlden,
förmedla vårt kunskapande och för att det gör skolan ännu mera meningsfull och utmanande.
Lär av oss och låt blommorna på kunskapsängen blomma!

torsdag 12 september 2013

Lära

För att lära sig bättre finns flera sätt än du kan förställa dig. Här är ett tips. Du kan söka på google och skriva elevspel. Där kan du lära dig matte och lära dig att skriva rätt och lära dig hjärngymmpa. Sen finns det ett program som heter Lära bättre som ger dig tips hur du kan lära dig bättre sånt som är svårt i skolan. Så kom igen och lär dig bättre!

Hur jag lär mig





Jag lär mig genom att titta på Plugga bättre på UR. För där får man tips hur man kan bli bättre på saker som man tycker är svårt i skolan.

hur jag lär mig

Läsa böcker film och söka på datorn. Man kan lära sig av sina föräldrar.
Ni kanske också kan lära er av de.


Lära

Jag tycker om att lära mig genom att läsa. Man kan lära sig genom att söka på internet. Jag kan rekommendera att läsa kroppen-illustrerat lexikon för barn.

Att lära

Jag tycker om att lära mig saker genom internet. Och genom att läsa i olika faktaböcker. Jag kan rekommendera att läsa fakta från wikepedia.

Lära

Man kan lära sig genom datorn,genom att läsa böcker och genom att läsa i tidningar.Jag tycker det är kul att ta reda på fakta genom att söka på internet. Jag använder popplet för att göra tankekartor för att komma ihåg det viktigaste. Jag lärt mig i livet. 

      

Hur man kan lära sig

Man kan lära sig genom elektroniska fenomen. Man kan lära sig med andras kunskaper t.e.x en bok.
Jag själv gillar att söka på internet (google). Man kan lära sig genom att någon berättar (helst två personer för att vet om det är sant eller falskt). Man kan gå ut och lära sig med sina sinnen.
 



Lära sig

Jag tycker att jag lär mig bäst att söka på Internet  och att titta på film och att spela TV-spel och åka till andra länder. Och läsa i faktaböcker t ex som handlar om byggnader i länder som Vita huset, Eifeltornet, Lutande tornet Tokyotornet och Frihetsgudinnan.

hur jag lär mig

jag lär mig på att läsa Böcker och att söka på internet. 
jag lär mig engelska på tv och spel 

Kunskap

Jag tycker det är bra att lära sig med att söka på internet. Tips, google.

Hur jag lär mig

Jag lär mig på bästa sett att tänka, skriva och läsa i böcker.