Vi i klass 6 på Ängaskolan i Ystad bloggar för att föräldrar, släktingar, kompisar och resten av världen
ska få ta del av vad vi lär oss. Vi bloggar också för att skapa kommunikation med omvärlden,
förmedla vårt kunskapande och för att det gör skolan ännu mera meningsfull och utmanande.
Lär av oss och låt blommorna på kunskapsängen blomma!

fredag 7 februari 2014

Trollkarlen



                
https://soundcloud.com/storytelleranna/olan
För 100 år sedan var det en stor och arg trollkarl.Trollkarlen var jätteond mot alla. Trollkarlen som hette Trux hade en katt. Katten var svart och söt och den hade jättestora öron och långa vassa tänder. Katten hette Simon.
En dag gick Trux och Simon in i en regnskog. Dem gick ett par mil och sen såg dem en stor varg som hade en kompis som var en jätteliten varg. Och då skulle Trux förvandla dem till hans betjänter. Då puttade Simon till Trux och missade vargarna. Då pricka Trux istället ett träd och då förvandlades trädet till en betjänt. Han blev glad för han blev levandes. Och frågade. Var är jag?

Alla blev vänner och Trux var aldrig ond igen.  

Trollkarlen

https://soundcloud.com/storytelleranna/hori
Det var en gång en trollkarl som hette Orion Han bodde i en skog. Han var en vänlig trollkarl. Han var vän med alla djur i skogen. Han läkte deras sår och botade djuren när dom var sjuka. Fast en gång när han vaknade så hörde han ingen fågelsång. Då blev han förvånad för han brukade höra fågelsång varje morgon. Men så hörde han ett djur.
Det var en tiger som hade tappat en tand.
Han sa:
-Det är ingen fara. Jag ska ta hand om dig.

Tigern blev glad för att trollkarlen tog hand om honom. Fågelsången kom tillbaka.

Trollkarlen Bobo

Det var en gång en trollkarl som hette Bobo han hade en 10 meter lång trollkarlshatt en meter lång näsa. Hans trollkarlskostym var grön och han hade skägg.


Han hade ett djur som hette Lullo. Djuret var en katt. Den hade 8 meter lång svans, hans öron var 1 meter långa och jätte stora ögon.
Dem bodde i ett litet hus i skogen. Huset var 2 meter högt och dem hade ett garage med massor av verktyg. En dag gick Bobo och Lullo ut i skogen. Då dök en fluffig kanin upp.


- Hej varför trampar du på mitt hus sa kaninen argt.
- Oj sa Bobo. Det var inte meningen.
Bobo åkte sen hem för att ta sitt verktyg och byggde upp kaninens hus igen. Sen gick alla till sitt hem. Då sa Bobo:
- Vad korkat av mig.
- Ja de var de sa Lullo.
Efter det blev alla vänner igen.

Trollkarlen som gick in i en skog


Det var en gång en trollkarl  som hade en svart hatt och brunt hår som var kort och trollkarlen hetter Maxi. En dag så gick trollkarlen in i en skog. Då hörde trollkarlen något. Han gick närmare. Då hoppade det fram en varg.Vargen hade brun päls. Vargen sa:

- Jag ska äta upp dig!
Trollkarlen visste inte vad han skulle göra. Då fick trollkarlen en idé. Trollkarlen tog upp trollstaven och sa magiska ord. Han sa:
- Nu ska du förvandlas till en hund.
Vargen sa:
- Vad har du gjort?
Trollkarlen sa till hunden:
- Gå och titta dig i spegeln.
Hunden gick till spegeln och sa:
-Aaaaaa!
Vargen blev rädd och dog av rädsla.

Trollkarlen blev glad. Han bjöd alla sina vänner och dom hade en fest hos trollkarlen. Dom åt tårta. På tårtan var det en bild på vargen som hade förvandlats till en hund.

Gargalos med trollstaven i handen



Det var en gång två marsvin som hette Mimmi och Kajsa och en hamster som hette Messi. Dom bodde i en  skog. Dom kände en trollkarl som hette Gargalos. Han hade en stor näsa och en konstig kappa med vit text. Där stod:
Mitt liv är hemskt.
Det stod så för att marsvinen och hamstern var fruktansvärda mot Gargalos. Var dag fick han gå och hämta mat och vatten. Han hade så mycket att göra så han tänkte nästan inte på att själv äta och dricka. Men en dag räckte det. Han hade ett trollspö som han hade tänkt använda. Han gick in i skogen och skulle plocka bär men istället tog han några giftiga blad och förvandlade bladen till bär. Han började jobba.
En stund senare……
Marsvinen och hamstern började bli jättehungriga.
- Gargalos! Är maten klar? ropade Mimmi.
- Eh, inte riktigt, sa Gargalos.
När Gargalos hade sagt så så blev Messi galen. Messi började att skrika!!!!
Gargalos sa sedan:
- Jag är klar nu, med en skrattande min. När Gargalos hade kommit så började Mimmi,Kajsa och Messi att äta. Medan dom åt så började Gargalos skratta.
Kajsa sa:
- Varför skrattar du så mycket?

- Jag skrattar för det är inte bär. Det är giftiga blad som jag bara har förvandlat. Men Gargalos hade bara drömt om att han fick ett bra liv. För när han vaknade var Mimmi,Kajsa och Messi lika fruktansvärlda mot Gargalos.

Trollkarlen

Det var en gång en trollkarl som hette
Peter. Han hade långt vitt hår och långt vitt skägg som var spetsigt. Han hade tjock mage och hans hud var lite brun.
Han var snäll och hjälpsam. Han bodde i en stuga långt inne i skogen. Han hade en stor hund och fem fina valpar som husdjur. Han kunde trolla med sitt  trollspö.
En dag såg han ett cirkustält. Han gick dit och råkade trolla ett lejon till en groda. Sen trollade han tillbaka lejonet till sig själv för att visa att han var snäll.

Vänner



                         
https://soundcloud.com/user315199317/smol


Det var en gång en trollkarl. Trollkarlen hade en svart rock på sig och svarta skor. Han hade en katt. Katten hade mörk päls och hette Gusten. Katten och trollkarlen bodde i en skog som heter Akta dig. Alla var rädda för denna skogen för där var alltid lika mörkt och alla träd och alla växter var giftiga. Fast trollkarlen och katten var inte rädda för skogen. Dom bodde i ett torn. Tornet var det finaste tornet men ändå äldsta tornet i hela världen. Tornet hade gamla vaser och fina möbler. När han var i sitt torn så hörde han något. Någon knackade på hans dörr. Någon var där ute. Han var rädd för människor men han tänkte att ingen människa vågade vara i den här läskiga skogen. Han gick ner och öppnade dörren. Där stod en människa. Trollkarlen sa:
- Vem är du, ingen människa vågar vara i denna skogen.
- Hej jag heter Gustav och det kliar över hela min kropp sa Gustav.
- Men vad gör du här sa trollkarlen.
- Plockar svampar sa Gustav.
Trollkarlen tänkte svamparna är giftiga. Det är därför det kliar så mycket tänkte han.
Trollkarlen sa:
- Kom in jag bjuder dig på en kanelbulle med kaffe.
- Tack sa Gustav.
Dom gick in ock satt sig och drack kaffe.
Okej nu frågar jag han tänkte trollkarlen.
Trollkarlen sa:
- Vill du bli min vän.
Gustav sa:
- Ja det är klart.
Gustav var prickig över hela sin kropp men trollkarlen hade medel som tog bort prickar. Nu hade trollkarlen satt på Gustav en rock och ett par lila skor. Nu hade alla blivit vänner Gusten, Gustav och trollkarlen.


Trollkarlen

https://soundcloud.com/user315199317/anbj
Det var en gång en gammal trollkarl som hade bruna byxor och grön jacka svarta skor och just hår. Han hette Bobo. Som var i en skog i Afrika. Det vari en mörk skog. Men en dag var han arg. Får hans katt  som hade svart pälls och lång svan gråa ögon katten hette Misse  han hade rymt Varje dag skrek Bobo Misse kom till baka. Men  varje dag letade Bobo efter Misse. Så gick han hem. Och la sig ner och saknade Misse jätte mycket. En dag var Bobo på väg till ett slott som han skulle leta efter Misse. Men då så han Misse han sprang mot Misse och skrek du Misse var har du varit men när han sprang så  tappade han sina  byxor. Men sen gick dom hem och la sig och myste.
Pigge och genget
Det var en gång en trollkarl och en trollkvinna. Trollkarlen hade en svart rock, svart hatt, ett par svarta skor och en svart trollstav. Trollkvinnan hade lila rock, lila hatt, lila skor och lila trollstav. Dom bodde mitt ute i Skyvilla skogen. Det var den mörkaste och läskigaste skogen  i landet. Dom bodde i ett torn. Tornet var gammalt, trasigt och tre meter högt. Dom hoppades på att en dag bli fria från tornet. Dom hade en gris med vingar och som var skär rosa som hette Pigge. Trollkarlen hade uppfunnit Pigge det var ganska svårt. När trollkarlen hade uppfunnit Pigge var Pigge förvirad och sa:
- Får jag bo hos er. Trollkvinnan sa:
- Du bor redan hos oss.
- Gör jag sa Pigge.
- Ja sa Trollkarlen.
-Coolt sa Pigge och sprang iväg.
- Var är du Pigge sa trollkvinnan.
- Han kommer snart igen sa trollkarlen.
Dom hittade Pigge igen dom tog upp han och kramade honom jätte hårt. Nu kom vakterna som vaktade tornet och sa:
- Ni är fri från tornet.
- JA! sa trollkvinnan och trollkarlen.
- Men på ett villkår fly från skogen sa vakterna.
- Ok sa trollkarlen. Dom packade sina saker tog Pigge i koppel och flydde till en annan skog. Som var ljus och färgglad och hade ett fint torn som dom flyttade till där kunde dom levde lyckliga i resten av livet.

Sagan slut. Hejdå.