Vi i klass 6 på Ängaskolan i Ystad bloggar för att föräldrar, släktingar, kompisar och resten av världen
ska få ta del av vad vi lär oss. Vi bloggar också för att skapa kommunikation med omvärlden,
förmedla vårt kunskapande och för att det gör skolan ännu mera meningsfull och utmanande.
Lär av oss och låt blommorna på kunskapsängen blomma!

onsdag 15 januari 2014

En dröm



En natt, så drömde jag, om att jag var i en skog med en ficklampa och det var mitt i natten. Det hördes konstiga ljud i buskar och träd. Det började bli kallt.
Jag var i USA. Sen såg jag en lapp på ett träd och jag tog den. Sen började mitt hjärta dunka. Jag var jätterädd. Sen såg jag en konstig gubbe. Han var vit i huvudet och hade svart kavaj och svarta byxor, svarta tentakler,svarta skor, vit tröja under kavajen och röd slips. Det var SLENDERMAN!!!
Och jag sprang fortare och fortare. Tillslut trodde jag att jag hade klarat det. Men jag dog. Tur att det bara var en dröm.
En dröm

För länge sedan fanns ett litet hus en bit ifrån den lilla staden Belerby. Där bodde en pojke som hetter Kalle. Han var 10 år. En dag skulle Kalle och hans familj resa till ett hotell två tusen mil bort från deras stad. När de var framme så gick Kalle och hans familj och la sig. Kalle drömde om att han var i ett spökhus som var tiotusen år gammalt. I det huset fanns tre spöken. När Kalle kom in i huset så såg han de tre spökena. Han kissar i byxan. Då kom Kalle på att man kan gå igenom spökena. Exakt när Kalle går igenom spökena så vaknar han och vill åka hem till den lilla staden Belerby.


EN DRÖM

En vacker sommardag sprang Sofie vid vattenfallet.
Helt plötsligt hörde hon ett gnäggande i skogen.
Hon gick dit för att kolla vad det var.
Det var en häst som blev attackerad av vargar.

Sofie började kasta stenar på vargarna. Vargarna som hade brun päls och långa vassa tänder blev så rädda att dom sprang sin väg. Hästen som hon hade räddat var vit och hade en rosa slinga i manen. Sofie hoppade på försiktigt och dom red till en äng full med blommor och fjärilar. Dom red fram och tillbaks. Men helt plötsligt kom Miranda, Sofies bästa vän. Då fick hästen springa iväg igen. Ingen någonsin fick veta om deras lilla hemlighet att Sofie och Fiona, som hon hade döpt hästen till, hade blivit vänner.   

En dröm

En natt i Ystad sov den lilla pojken Gustav hos sin mamma. Den natten kom en kanin och väckte Gustav han sa:
- Kom med mig.
Gustav svarade inte utan nickade. Kaninen tog med Gustav till Gustavs skolan och öppnade Gustavs skåp. Men med ett ryck stänger Gustav sitt skåp så sa Gustav:
- Vad vill du?
Kaninen låtsades som om han inte hörde. Han låste upp skåpet igen han gick upp på en rosa stege. Han hade en röd burk i handen och skvätte rödfärg i hela skåpet. Skåpet hade blivit jättestort. Där låg tavlor som Anna Bällsten hade målat. Dom skulle ha en konstutställning Gustav blev jätteglad. Efter konstutställningen så hade dom fått in 1000 kr för alla ville se Annas tavlor. Sen gick Gustav hem och sov vidare.