Vi i klass 6 på Ängaskolan i Ystad bloggar för att föräldrar, släktingar, kompisar och resten av världen
ska få ta del av vad vi lär oss. Vi bloggar också för att skapa kommunikation med omvärlden,
förmedla vårt kunskapande och för att det gör skolan ännu mera meningsfull och utmanande.
Lär av oss och låt blommorna på kunskapsängen blomma!

fredag 7 december 2012

Grillningen

Vi var på Marietorp. Vi grillade korv med bröd. Det var jättegott! Ni skulle smakat Es och mina grillade morötter och päron.
RECEPT PÅ GRILLADE PÄRON
Vi fick doppa dom i vatten ibland för dom inte skulle bli brända. Det smakade faktiskt gott. Om ni testar det så  lägg det på grillen. Sen väntar du en liten stund. Sen doppar du det i vatten. Sen väntar du igen om och om igen. Sen så när du tycker de är brända så doppa de igen sen så lägger du dom på grillen. Sen när dom ser klara ut så tar du upp dem och smakar lite. Dom ser lite anorlunda ut men om ni vill kan ni skala dom istället för att ta bit.  Iallafall så var det jätteroligt att grilla och vara ute på Marietorp.
RECEPT PÅ GRILLADE MORÖTTER
Man tar någa stycken morötter och lägger dom på grillen. Innan ni lägger på dom på grillen ta och öppna en tändsticka och tänd grillen. Sen ska ni inte lägga dom i vatten men ni kan skala dom men om dom blir för brända så lägg dom i vatten. Men det ska nog inte behövas. Men annars gör dom som man gör på receptet på päronen. Jag lovar  att det kommer bli jättegott och det är jättkul på Marietorp!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar